ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ- ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ''ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΛΗΣ ΖΩΗΣ''

Είναι αλήθεια πως οι σχέσεις από μόνες τους χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα, πόσο μάλλον σε μία περίοδο παγκόσμιας πανδημίας, που φέρει μαζί της πολλές ψυχοπιεστικές συνθήκες.

Ο περισσότερος χρόνος που έχει το ζευγάρι μαζί, αν δεν αξιοποιηθεί σωστά, θα αποτελέσει έναν από τους κινδύνους για  επερχόμενο τέλος της σχέσης. Ο θαυμασμός και η ανάγκη να αποδεχθούμε την ψυχική ανθεκτικότητα του συντρόφου μας, η οποία μπορεί να διαφέρει από τη δική μας, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για να μην οδηγηθούμε στον χωρισμό.


Ωστόσο, καλό είναι να θυμόμαστε πως υπάρχουν σχέσεις, όπου το διαζύγιο αποτελεί μονόδρομο. Μία τέτοια περίπτωση είναι οι σχέσεις που ασκείται κάποια μορφής βία, σωματική, λεκτική ή ψυχολογική.

Τέλος, παροτρύνουμε το ζευγάρι πριν πάρει οποιαδήποτε οριστική απόφαση, να δοκιμάσει την θεραπεία ζεύγους, όπου εκεί μπορεί να επαναπροσδιορίσουν οι δύο σύντροφοι τους ρόλους τους, να θέσουν κοινούς στόχους και να ενδυναμώσουν το μαζί. Η φυγή πάντα αποτελεί πιο εύκολη λύση από την ουσιαστική προσπάθεια.


Στο παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή ''Οδηγός Καλής Ζωής'' στον ALPHA TV με τον Μιχάλη Κεφαλλογιάννη μιλήσαμε για όλα τα παραπάνω και καταλήξαμε στο εξής: Μία ψυχοπιεστική περίοδος δεν είναι πάντα η κατάλληλη στιγμή για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις.


Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου
 Ψυχολόγος - Οικογενειακή Σύμβουλος