Βιογραφικο

Καλώς ήρθατε στην επαγγελματική μου σελίδα!
 Ας συστηθούμε...

 Ονομάζομαι Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου. Κατάγομαι  από την Καβάλα και ζω στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.
Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (Θεσσαλονίκη) με κύρια καθήκοντα την παροχή υπηρεσιών ψυχιατρικής και ψυχολογικής βοήθειας σε ενήλικες, την χορήγηση ψυχοδιαγνωστικών τέστ,συνέντευξη καθώς και παρακολούθηση ψυχοθεραπευτικών διαδικασιών.


Στη συνέχεια ακολούθησα μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Συστημική-Οικογενειακή Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων στην Αθήνα.
Έχω εργαστεί εθελοντικά στο ΚΕΠΕΠ '' Άγιος Δημήτριος'' το οποίο αποτελεί Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχα σε δραστηριότητες απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία καθώς και στην ψυχολογική τους υποστήριξη. Ακόμη, εργάστηκα εθελοντικά στο ''The Cube'' στην Αθήνα παρέχοντας συμβουλές οργάνωσης και διαχείρισης σε Start Up Εταιρείες.

Τη δεδομένη στιγμή αναλαμβάνω συνεδρίες Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, ενηλίκων, εφήβων και ζευγαριών στο γραφείο μου στην Καλλιθέα Αττικής.


 Η μεγάλη μου αγάπη είναι να αρθρογραφώ. Κάποια από τα άρθρα μου δημοσιεύονται από τον  ιστότοπο omorfamystika.gr της Βίκης Χατζηβασιλείου, από το περιοδικό υγείας και διατροφής Forma , από τον ιστότοπο υγείας και ευεξίας  enallaktikidrasi.com ,από το περιοδικό aboutyoukids,από το εβδομαδιαίο περιοδικό Τηλεθεατής και από το περιοδικό Shape. Συνεργάζομαι με το διαδικτυακό περιοδικό morethanawoman.grΑκόμη, διεξάγω συνεδρίες  ατομικές, ομαδικές και ζευγαριού είτε ιδιωτικά δια ζώσης, είτε on line μέσω skype και αναλαμβάνω την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων. Τη δεδομένη στιγμή συνεργάζομαι με τις Σχολές Γονέων του Δήμου Καλλιθέας ως εισηγήτρια σεμιναρίων που αφορούν εφήβους και παιδιά.

 Είμαι εισηγήτρια σεμιναρίων στο Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής με θέματα όπως ''Ενδοοικογενειακή βία και Συμβουλευτική κακοποιημένων γυναικών'',''Αυτοκτονία-Αίτια, μύθοι και πρόληψη του φαινομένου'', ''Ενοχή, Διεκδικητική Συμπεριφορά και Αυτοεκτίμηση- Θεωρία και Βιωματικές Ασκήσεις'', ''O ρόλος της ψυχολογίας στη δίαιτα και στη σωστή διατροφή.


Παράλληλα, έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ προγράμματα επιμόρφωσης, σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, τα οποία αφορούν νεότερα δεδομένα στον τομέα της ψυχικής υγείας και κυρίως της κλινικής και συμβουλευτικής ψυχολογίας.