ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Ξημέρωσε ακόμα μία μέρα....


Σηκώνεσαι, φτιάχνεις το καφέ σου, βάζεις μηχανικά το τζιν σου, δίνεις ένα γρήγορο φιλί στον σύντροφό σου και αποχωρεί ο καθένας για τη δουλειά του. Δίπλα σου περνούν ανούσιοι άνθρωποι, αυτοκίνητα, βιτρίνες. Τίποτα που να σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, τίποτα που να σε βγάζει από την καθημερινή ρουτίνα. Έρχεται το αστικό σου. Ασφυκτικά γεμάτο. Ευτυχώς βρίσκεις μία θέση να κάτσεις. Δίπλα σου ένας γοητευτικός άντρας που μέχρι την στιγμή που σου χαμογέλασε δεν τον είχες παρατηρήσει. Φτάνεις στην στάση που πρέπει να κατέβεις.


‘’Καλή σου μέρα όμορφη!’’

Χαμογελάς και φεύγεις. Συνεχίζεις να περπατάς από την δουλειά και το χαμόγελο δεν λέει να φύγει από το πρόσωπό σου....


Χαμογελάς όλη την ημέρα και οι συνάδελφοί σου απορούν τι σου συμβαίνει. Ναι, μπορείς να το παραδεχθείς! Σε φλέρταραν! Και πρέπει να είσαι χαρούμενη. Γιατί το φλερτ είναι κάτι που δεν εμπεριέχει κανέναν κίνδυνο, καμία ενοχλητική σκέψη, κανένα κόστος.
Είναι όλο και πιο σπάνιο στις μέρες μας , οπότε σε όσους τυχερούς συμβαίνει θεωρείται απλά πολυτέλεια. Είναι κάτι το οποίο μας δίνει ζωή, μας ανανεώνει.

 Συνήθως στο παιχνίδι του φλερτ  πρωτοστατεί η γυναίκα, η οποία είναι το αντικείμενό του.Ακόμα και όταν δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε σχέση, το φλερτ είναι εκεί για να μας υπενθυμίσει ότι είμαστε γυναίκες.
Δεν προσδοκούμε να κατακτήσουμε τον άλλον. Ζητάμε  απλώς από το αντίθετο φύλο να αναγνωρίσει  την γυναικεία φύση μας. Το φλερτ είναι κάτι που πραγματικά μας ζωντανεύει, μας βγάζει από την ρουτίνα της καθημερινότητας, ανανεώνει την ήδη υπάρχουσα σχέση ή τον γάμο μας.

Έχει πολλά στάδια. Το φλερτ έχει αρχή, μέση και τέλος. Το θέμα είναι εμείς μέχρι που θα επιλέξουμε να φτάσουμε. Θα το σταματήσουμε κάπου στο άλφα, δεχόμενοι απλώς ένα κομπλιμέντο, ένα όμορφο σχόλιο για εμάς ή θα το συνεχίσουμε μέχρι τέρμα. Και όταν μιλάμε για τέρμα εννοούμε τη σύναψη ερωτικής σχέσης. Αυτό είναι κάτι που βρίσκεται καθαρά στο δικό μας έλεγχο και στη δική μας θέληση.


Το αν θα ενδώσουμε  εξαρτάται επίσης από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εκείνη την περίοδο, αν είμαστε σε σχέση ή αν είμαστε ελεύθεροι. Το φλερτ σαν πράξη έχει μεγάλη αξία  και μπορεί να γίνει άκρως εποικοδομητικό και σε άλλους τομείς της ζωής μας προσωπικούς και επαγγελματικούς. Το αν θα απιστήσουμε ή όχι εξαρτάται από τη συνέχεια που θα του δώσουμε. Εποικοδομητικό φλερτ είναι αυτό που δεν θα επιδράσει αρνητικά στην ποιότητα της σχέσης μας και σε καμία περίπτωση δεν θα μας οδηγήσει σε παράνομη σχέση ή χωρισμό. Δεν το χρησιμοποιούμε ενάντια στο γάμο μας απλά για να αισθανθούμε εμείς  καλύτερα και για να αναγνωριστούμε.

Το φλερτ αν ήταν χρώμα θα ήταν ένα απαλό ροζ. Ας πασπαλίσουμε την ζωή μας με τέτοια χρώματα! Ας το αποδεχτούμε, ας πάρουμε από αυτό τα θετικά στοιχεία του, ας αυξήσουμε την ευεξίας μας μέσω αυτού. Το να θυμόμαστε που και που την φύση μας μόνο καλό στη διάθεσή μας μπορεί να κάνει.

Βγείτε από το σπίτι σας φορώντας το πιο όμορφο χαμόγελό σας. Φλερτάρετε για να θυμίσετε σε κάποιον άλλον την υπόστασή του και την αξία του. Και θυμηθείτε....


Το χαμόγελο του φλερτ θα παραμείνει για πολλές ώρες στο πρόσωπό σας και θα σας ομορφύνει και άλλο!!