ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ?

Συχνά ζητάω από τους ανθρώπους να απαντήσουν στην ερώτηση : ‘’ποιός πραγματικά είσαι?’’. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό κάποιες φορές είναι να πιάσεις ένα μολύβι και ένα χαρτί και να γράψεις ότι σου έρχεται στο μυαλό εκείνη την ώρα! ‘Ισως η απάντηση που  θα δεις στο χαρτί  να αφορά το τι κάνεις, τι πραγματικά πιστεύεις ή το πως αισθάνεσαι, σίγουρα όμως δεν θα γράψεις την απάντηση στη βασική ερώτηση: ‘’Ποιός πραγματικά είσαι?’’

Στην πραγματικότητα πολύ λίγοι άνθρωποι περνούν χρόνο με το ‘’να είναι’’ και όχι με το ‘’να κάνουν’’, και φυσικά στην ζωή αυτά τα δύο θα έπρεπε να συνυπάρχουν.

Είναι πολύ εύκολο να ταξιδεύουμε προς τα ‘’έξω’’ για να ξεφύγουμε, για να γεμίσουμε το κεφάλι μας με ασχολίες  και να ξοδεύουμε τον χρόνο μας στο να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα για να απασχολούμαι τον εαυτό μας, ειδικά στον σημερινό ιντερνετικό κόσμο.

Πηγαίνοντας, όμως προς τα μέσα είναι μακράν το πιο τρομακτικό ταξίδι , αλλά και το πιο πλούσιο ταξίδι σε σχέση με την διαφυγή. Το ταξίδι προς τα μέσα μας είναι το μόνο πραγματικό ταξίδι που υπάρχει σε καθένα από εμάς! Ποιός είμαι?

Αν δεν έχεις ταξιδέψει πρώτα στον εσωτερικό σου κόσμο, πριν πας έξω, τότε τι ή τολμώ να πω ποιός είναι αυτός που βρίσκεται στον κόσμο της οικογένειας, της δουλειάς, της κοινωνίας? Πώς είναι να γνωρίζεις ένα αληθινά αυθεντικό και ανοιχτό άτομο? Κάποιον που νιώθεις απόλυτα ασφαλής μαζί του? Κάποιος που μπορείς να μοιραστείς ό,τι σκέφτεσαι, που δεν χρειάζεται να φιλτράρεις την σκέψη σου για να είσαι ασφαλής απέναντί του, που μπορείς απλά να είσαι  εαυτός σου?

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πρώτα εξερευνήσει τον εσωτερικό τους κόσμο για να βρουν και να είναι άνετοι με τον εαυτό τους, πριν νιώσουν ασφαλείς αρκετά, σαν ένας  φάρος πάνω στον βράχο, για να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις καταιγίδες που η ζωή θα τους φέρει. Πόσο γερά νιώθεις τα θεμέλια σου, τις βάσεις σου, την αυθεντικότητά σου για να μπορείς να είσαι σε θέση να λάμψει το φώς σου?

Διαλέγουμε να ακολουθήσουμε ένα επάγγελμα στην ζωή μας χωρίς να γνωρίζουμε ποιοί πραγματικά είμαστε. Η λέξη επάγγελμα από μόνη της όμως περιέχει την λέξη ‘’αγγέλω’’ που σημαίνει φωνάζω. Πόσοι από εμάς αφιερώνουμε τον χρόνο μας στο να βρούμε την μία αληθινή φωνή, το πάθος μας? Θα γνωρίζετε ανθρώπους που έχουν βρεί την φωνή τους, έχουν αστείρευτη ενέργεια, είναι στην ευχάριστηση θέση να σου δείξουν ταπεινοφροσύνη προσφέροντας ταυτόχρονα  τις εγκάρδιες σκέψεις τους με την πιο συμπονετική πρόθεση, καθώς γνωρίζουν τι αίσθηση έχει το να σου προσφέρουν κάτι από ψεύτικη πρόθεση.
Έτσι, σήμερα ταξίδεψε εσωτερικά και στη συνέχεια πήγαινε προς τα έξω και βοήθησε τους άλλους να αισθάνονται ασφάλεια στην συντροφιά σου, να είναι σε θέση να είναι πραγματικά ο εαυτός τους και να αισθάνονται ότι τους ακούς πραγματικά με συμπόνια και φροντίδα.

Στο κάτω κάτω το να σε ακούει ο άλλος πραγματικά όταν μιλάς, αλλά να τον ακούς και εσύ είναι κάτι που τρέφει πραγματικά την ψυχή μας!

Όλες αυτές τις σκέψεις θέλησα να τις γράψω για να αναλογιστούμε ποιοί πραγματικά είμαστε και πόσο σημαντικό είναι να το γνωρίζουμε αυτό για να μπορούμε να ακούμε πραγματικά όσα έχουν να μας πούν οι άλλοι.
Και να θυμάσαι.....

‘’Μέχρι να συμβιβαστείς με το ποιός πραγματικά είσαι, ποτέ δεν θα είσαι ικανοποιημένος με ό,τι εσύ έχεις!’’