Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ...Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...


Ένας ακόμα χρόνος έφτασε στο τέλος του. Κάνοντας τον ετήσιο απολογισμό μας συνειδητοποιούμε και αναλογιζόμαστε τις εμπειρίες που αποκομίσαμε  από αυτόν τον χρόνο. Ευχάριστες ή δυσάρεστες εμπειρίες,σίγουρα όμως μοναδικές και διαφορετικές όπως είναι κάθε χρονιά.



Πέρα από τον απολογισμό των πράξεων και των εμπειριών της χρονιάς που πέρασε, αναλογιζόμαστε και αυτά τα οποία δεν κάναμε πράξη, τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας γι'αυτήν την χρονιά που θέλαμε να πραγματοποιήσουμε και δεν τα καταφέραμε. Ακόμη αναλογιζόμαστε τις ευκαιρίες που χάσαμε, καθώς και τις προσωπικές μας αποτυχίες που ίσως μας έκανα δυνατότερους,ίσως και όχι.
Είναι σημαντικό  να περάσουν όλα αυτά γρήγορα από το μυαλό μας και την θέση τους να πάρουν νέα όνειρα, στόχοι και ελπίδες για το έτος που έρχεται. Κάθε χρονιά έτσι και αυτή έρχεται γεμάτη προκλήσεις, δυσκολίες και λάθη του παρελθόντος τα οποία καλούμαστε να διορθώσουμε. Ξεκινώντας, καλό θα ήταν να θέσουμε κάποιους στόχους και κάποιες προτεραιότητες, είτε τις πραγματοποιήσουμε είτε όχι.

Ας ξεκινήσουμε με περισσότερη αισιοδοξία για το νέο έτος πεπεισμένοι ότι έχουμε μέσα μας τη θέληση και τη δύναμη να λύσουμε όλα τα προβλήματα που δεν καταφέραμε να λύσουμε τον προηγούμενο χρόνο, αλλά και αυτά που θα κάνουν την εμφάνισή τους τον καινούριο. Ας εστιάσουμε στα θετικά και αξιόλογα γεγονότα που συνέβησαν την περασμένη χρονιά  και ας πάρουμε από αυτά γνώσεις απαραίτητες για να πετύχουμε τις προσδοκίες μας. Τι μάθαμε την χρόνια που πέρασε, τι καινούριο έγινε στην ζωή μας, πως συμπεριφερθήκαμε σε κάθε περίσταση; Απαραίτητο   είναι οι στόχοι που θα θέσουμε για την νέα χρονιά να είναι συγκεκριμένοι και όχι γενικευμένοι.Γιατί με αυτόν τον τρόπο εστιάζουμε και σε συγκεκριμένα βήματα και λύσεις και έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάποιες από τις προτεραιότητες που μπορούμε να θέσουμε είναι οι εξής:
-να δώσουμε περισσότερη σημασία και αγάπη στην οικογένειά μας και σε κοντινά μας πρόσωπα και να μη τα θυμόμαστε μόνο  μέρες γιορτών ή μέρες που τα έχουμε ανάγκη, αλλά όλο τον χρόνο.
-να ξεκινήσουμε μία νέα δραστηριότητα, την οποία δεν έχουμε ξανακάνει πότε, όπως κάποιο άθλημα, χορό ή την εκμάθηση μίας νέας γλώσσας. Μία νέα δραστηριότητα, λοιπόν, ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις του καθενός.
-να εστιάσουμε στο επάγγελμα μας και πως θα μπορούσαμε να γίνουμε καλύτεροι σ’αυτό, μη παρασυρόμενοι από την αρνητικότητα της οικονομικής ή καλύτερα ηθικής κρίσης που διακατέχει όλους.
- να προσπαθήσουμε να κόψουμε ή να ελαττώσουμε μία κακιά μας συνήθεια, όπως το ποτό ή το κάπνισμα, νιώθοντας έτσι σεβασμό κι αγάπη για την προσωπική μας υγεία.

Τέλος, σημασία έχει να κοιτάξουμε και να εστιάσουμε την προσοχή μας στο τώρα. Το παρελθόν δεν υπάρχει πια και το μέλλον είναι κάτι πολύ μακρινό που δεν θα έπρεπε να μας αφορά. Το μόνο που είναι σίγουρο , λοιπόν, είναι το σήμερα. Ας δώσουμε σημασία σε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους τώρα. Ας μη θλιβόμαστε για το παρελθόν μας γιατί όποιο και αν είναι πέρασε, προσφέροντας μας τόσο θετικά όσο και αρνητικά, και ας μην αγχωνόμαστε για το μέλλον, γιατί από μόνο του ως έννοια είναι αβέβαιο.


Ευχές για μία γεμάτη χρόνια, περιπετειώδη, τυχερή και πάνω από όλα μοναδική!!!