ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Αγαπημένες και Αγαπημένοι μου,

είμαστε περίπλοκα και δύσκολα όντα, το παραδέχομαι. Δεν φταίμε, όμως εμείς. Έτσι είναι η φύση μας. Σίγουρα δημιουργούμε πολλά προβλήματα. Είμαστε, όμως και η λύση σε πολλά άλλα.



 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσους ρόλους κουβαλάει η γυναίκα καθημερινά? Γυναίκα- μητέρα, γυναίκα-σύζυγος, γυναίκα- εργαζόμενη, γυναίκα-θηλυκό. Πόσα καθήκοντα και υποχρεώσεις πρέπει να φέρουμε εις πέρας? Και πόσοι άλλοι κρυφοί ρόλοι κρύβονται μέσα σ’αυτούς τους μεγαλύτερους?  Και φυσικά θέλουμε να είμαστε τέλειες σε όλους αυτούς τους ρόλους. Και όταν δεν τα καταφέρνουμε, όπως άλλωστε είναι και φυσικό, γκρινιάζουμε φωνάζουμε και δημιουργούμε προβλήματα. Με κάποιο τρόπο, όμως πρέπει να λυθούν και τα δικά μας.
Δεν το βάζουμε εύκολα κάτω και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είμαστε εγωιστικά και άκρως ανταγωνιστικά όντα. Πρέπει και θέλουμε να αποδεικνύουμε πάντα πως είμαστε άξιες σε όλους τους τομείς. Φταίμε, λοιπόν και εμείς! Θέλουμε όλα να περνάνε από το δικό μας χέρι. Μας έφαγε ο φεμινισμός και η ισότητα. Βολεύονται και όλοι οι υπόλοιποι με αυτή την κατάσταση και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

Θεωρώ πως παρά τα ελαττώματά μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο ξεχωριστά και προικισμένα πλάσματα είμαστε. Έχουμε τεράστια ψυχικά αποθέματα και χαρίσματα μέσα μας. Είμαστε δοτικές και προστατευτικές. Είναι και αυτό το μοναδικό ‘’μητρικό ένστικτο’’ που μας χαρακτηρίζει και που μας κάνει να θέλουμε να προστατεύσουμε και να προσφέρουμε σε όσους αγαπάμε.

Έχουμε ‘’γαϊδουρινή’’ υπομονή, που δεν είναι πάντα αυτό καλό. Είναι, όμως το κλειδί για να ανταπεξέλθουμε σε όλους τους ρόλους μας. Είμαστε διπλωματικά όντα. Η διπλωματία είναι η τεράστια δύναμή μας και ανήκει σε εμάς. Όπως είχε πει και ο Ντοστογιέφσκι ‘’Οι γυναίκες είναι ικανές από το μηδέν να κάνουν το παν’’. Επιμονή και πείσμα λέγεται αυτό και δεν τα παρατάμε εύκολα. Παθαίνουμε συχνά τις κρίσεις αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησής μας. Με ένα όμορφο κομπλιμέντο και μία ζεστή αγκαλιά μας βοηθάτε να βγούμε κατευθείαν από αυτήν την κρίση.
Είμαστε κυκλοθυμικές. Αλλά και εσείς μην παραμένετε τόσο σιωπηλοί όταν σας φωνάζουμε, μας νευριάζει περισσότερο. Να θυμάστε πως όταν σιωπούμε λέμε πάντα πολύ περισσότερα, οπότε καλύτερα να σας φωνάζουμε.

Είμαστε μοναδικές και ξεχωριστές! Πρέπει να μας γιορτάζετε και να μας αγαπάτε όλο τον χρόνο. Και ίσως κάποια στιγμή καταφέρετε να απαντήσετε στο ερώτημα τι θέλουν οι γυναίκες.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και διαφορετικός. Έτσι είναι και η κάθε γυναίκα. Σίγουρα όμως υπάρχουν κάποια θεμελιώδη πράγματα που αποζητά κάθε γυναίκα. Κατανόηση, σεβασμό, ενδιαφέρον, φροντίδα. Τα μικρά καθημερινά είναι αυτά που λατρεύουμε. Μία βόλτα στο πάρκο μαζί σας, ο πρωινός καφές αγκαλιά στο κρεβάτι, ένα χαμόγελο, ένα ‘’ευχαριστώ’’. ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟ!

Χρόνια μας πολλά!!